Olat

Olat

In het voorjaar van 2015 is Olat een samenwerkingsverband gestart met horecabedrijf 't Kroegske/De Stapperij in Oirschot. Wekelijks start er in de zomerperiode, op woensdagavond om 19:00 uur, en in de winterperiode, op zondagmorgen om 9:30 uur, een groep voor een mooie wandelroute. Olat Wandelgroep Oirschot (OWO) bestaat uit ongeveer 30 fanatieke wandelaars die wekelijks genieten van een route van ± 12 kilometer. Na een succesvol eerste jaar zijn Olat en John Schepens (eigenaar van't Kroegske) om de tafel gegaan om de wandelmogelijkheden verder uit te breiden.

"We kijken terug op een zeer geslaagd eerste jaar" geeft Harrie Paulissen (Olat) aan. "De samenwerking met 't Kroegske verloopt perfect en Olat is zeer blij met 't Kroegske als start- en eindpunt. Natuurlijk gaat niet altijd alles goed in het eerste jaar. Onze wandelgroep houdt er een stevig tempo op na en dat is voor ons wel een aandachtspunt".

Verbeterde invulling

Elke zondag starten wij om 09:30 uur bij Dinercafé 't Kroegske Het volgende concept wordt verder uitgerold door Olat, een 5+ groep en een 6- groep. Dit heeft te maken met de snelheid van wandelaars. Wekelijks gaan we 1 route uitzetten, van ± 10 – 12 km, en die wordt gelopen in twee richtingen. Wij adviseren de beginnende loper om met de 5+ groep mee te lopen en de gevorderde loper met de 6- groep. Olat en 't Kroegske gaan, samen met de routecommissie, nog meer diversiteit in de routes aanbrengen zodat we ook andere prachtige gebieden in en rondom Oirschot aan zullen doen. Hierbij zetten we 1 keer per maand de huifkar in. Alle routes worden van te voren per e-mail verstuurd zodat het ook mogelijk is geheel in je eigen tempo te wandelen. De wandelaars ontvangen vooraf de route en een gpx-bestand dat te downloaden is op een GPS-apparaat.

Deelname is gratis, mocht je het na een paar keer erg leuk vinden, dan is het fijn als je lid wordt van OLAT met een contributie van maximaal € 34,50 per jaar.

Toekomst
Wat mag u nog meer verwachten van Olat en 't Kroegske? De samenwerking tussen beide partijen stopt niet bij de wandelingen op woensdagavond en zondagmorgen. Olat en 't Kroegske gaan diverse wandelingen aanbieden waaronder:

Winterwandeling 24 december

Wil je nog wat meer weten: mail ons gerust. Vooraf aanmelden dat je wilt meelopen, stellen we op prijs en kan via oirschot@olat.nl. Spontaan meelopen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

50 jaar OLAT

Wandelsportvereniging OLAT bestaat in november 50 jaar. De vereniging is op 23 november 1967 opgericht in Olland, een kerkdorp van Sint-Oedenrode, onder de naam Ollandse Lange Afstand Tippelaars. De vereniging legde zich in eerste instantie toe op het wandelen van langere afstanden. Al spoedig kwamen echter ook de recreatieve afstanden aan bod met de jaarlijks terugkerende winterseries. Werd in het verleden in Nederland voornamelijk in groepen en op verharde ondergrond gewandeld, OLAT zocht van af het begin de onverharde paden op en creëerde daarmee voor de wandelaars een natuurbeleving. Het jubileum wordt uitgebreid al wandelend gevierd in het weekend van 18 en 19 november a.s. moet deelnamekosten van 50 Eurocent.

Wil jij hier meer over weten? Lees dan snel verder of bezoek de OLAT website.

Wat vinden onze bezoekers

Dhr Soetens

Heerlijk gegeten bij Dinercafé 't Kroegske. We komen in de zomer zeker terug voor een rondje Pitch&Putt.

Zij kwamen ook al bij ons Plan uw zakelijke bijeenkomst »